neděle 15. června 2014

Jahodový pohár s mátovým cukrem


Tohle není nijak sofistikovaný recept - prostě jenom jahody s krémem z mascarpone. Jiný rozměr tomu dodá až mátový cukr, který s jahodami funguje naprosto báječně - můžete si ho ostatně dát jenom do mačkaných jahod s cukrem místo klasického a bude to pecka - ozkoušeno ;) Příprava rychlá, výsledek jako od profíka, takže není na co čekat, tady je recept:

Jahodový pohár:

2 hrstě jahod (mistička - prostě vrstvíte, dokud máte co)
250 g mascarpone
150 g zakysané smetany
2 lžičky obyčejného moučkového cukru

Mátový cukr:

velká hrst čerstvé máty
70 g cukru krystal

Postup:

Jahody omyjeme a nakrájíme na větší kusy, menší stačí na půlky. Mascarpone utřeme v misce s cukrem a kysanou smetanou, dobře promícháme. Mátu a cukr dáme do mixéru a rozmixujeme napadrť - a to je vážně všechno, teď už stačí jenom poskládat. Do misek/skleniček vrstvíme postupně jahody a krém, navrch zasypeme mátovým cukrem. That´s all Folks!


Krém není potřeba moc sladit, takže ty dvě lžičky na celou misku krému myslím opravdu vážně ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat