V prosinci peču dokonce i nepečené cukroví (samozřejmě pouze obrazně), moje letošní novinka jsou tyhle ovesné kuličky s arašídovým máslem a tahini, které jsou hotové dřív, než řeknete crunchy peanut butter ;) Mám v zásobě ještě jeden vyzkoušený recept na cukroví od Ottolenghiho a jednu variaci na vánočku, nebojte, všechno bude, ale tradičně nestíhám. A to mi ještě chybí 3 dárky!
Na cca 20 kuliček o průměru 3 cm:
110 g jemných nebo rozmixovaných ovesných vloček
2 vrchovaté lžíce medu
2 vrchovaté lžíce crunchy arašídového másla
1 lžíce tahini
3 lžičky kokosového oleje
volitelně špetka soli
Postup:
Jednoduchost sama - prostě v míse všechno smícháte a rukama uplácáte kuličky, žádná věda ;) Pokud by byla hmota moc tekutá, přidejte lžičku ovesných vloček, pokud by nechtěla držet pohromadě, přidejte arašídové máslo. Et Voila!
Žádné komentáře:
Okomentovat